A kunhímzésekről

2022-ben több kiállításon is láthatók voltak a karcagi kunhímzések. április elején Tiszafüreden Hímző Konferencia kiállítását rendeztük be kunhímzésekkel. Nyáron, júniusban a Karcagi Déryné Művelődési Központban voltak láthatók eddigi munkáink. Vendég kiállító a túrkevei Nagy Istvánné kunhímző volt. Augusztusban Berekfürdőbe hívta meg csoportunkat vendég kiállítóként a helyi hímzőkör. Országos kiállításon a Magyar Kézművesség kiállításon a Vajdahunyad Várban mutattunk be néhány darabot ország-világnak. Állandóan megtekinthetők a Táncoló Tulipán Kunhímző csoport munkái Karcagon, a KUNHÍMZŐ SZOBA GALÉRIÁBAN.

Ahogy a neve is sejteti: gyapjúval hímezve. Régen, amikortól vannak emlékeink a kunhímzésről - meg annál sokkal régebbről is -, nem ismerték még a pamutot, ami ugye gyapot feldolgozása révén lesz fonallá. A magyar Nagy-Alföldön, a Nagykunságon a jellegzetes magyar fajta racka juhot, esetleg cigáját tenyésztették. Ennek gyapját legalább kétszer...

A rövid és egyszerű blogbejegyzés a legjobb módja, hogy látogatóid mindig képben legyenek. Izgalmas bevezető és egy tömör, informatív tartalom biztosítja, hogy olvasóid visszatérjenek további újdonságokért.